F.A.Q

ALLMÄNT

Vad ska vi ha på oss under fotograferingen?
Det som ni själva tycker är fint, det som ni känner er bekväma i! Ljusa färger, naturfärger, pastell blir väldigt fint på bild. Färglatt också, men undvik gärna stora galna mönster som tar all fokus från era ansikten, eller alltför mörka kläder (helsvart blir ganska tråkigt på bild). Ta jättegärna med ett ombyte ifall ni vill ha extra variation på bilderna!

Vad gör vi om barnen inte är på humör, är gnälliga eller väldigt blyga?
Lugn, det löser sig! Jag har aldrig behövt avbryta en fotografering pga barnets humör, och då har jag träffat många starka viljor och svårflörtade busfrön. Jag får ofta fina komplimanger av föräldrarna för mitt stora tålamod och mitt sätt med barnen. Det gäller bara att vara lugn och ta det i barnets takt! Jag leker tillsammans med dem, busar, kittlas, skojar, gör grimaser och pruttljud. Låter man det bara ta lite tid och anpassar sig efter barnen så brukar det gå superbra!

Jag blir aldrig bra på kort, vet inte hur man poserar, och känner mig alltid så stel framför kameran?
Lugn, det är därför jag finns! Jag kommer att hjälpa er att slappna av och tro mig – boosta självförtroendet och få till de där naturliga och genuina bilderna. Hemligheten ligger i att lära känna varandra lite innan för att skapa en trygg relation. Sen hjälper jag er hur ni ska stå, hålla händerna, fästa blicken någonstans etc för att göra bilderna grymma.

Får jag lägga upp bilderna jag köpt av dig på min facebook, instagram och blogg?
Absolut! Sånt är ju bara roligt! Dock måste alltid “Fotograf Emma Ivarsson” stå med vid varje bild.

Var någonstans sker fotograferingen?
Jag föredrar att fotografera utomhus, utan tvekan. Det varma motljuset man får timmarna precis innan solen går ner är det bästa jag vet.
Jag har även en fotostudio i centrala Vetlanda med olika bakgrunder och rekvisita! Alternativ nummer tre är att jag kommer hem till er och fotar.

Vad innebär högupplösta bilder?
Högupplösta bilder är bilder av högsta möjliga kvalitet och som kan tex. skrivas ut i stora storlekar utan att tappa i bildkvalité. (Till skillnad från lågupplösta som lämpar sig för ex web/mail.) Bilderna ni får i mina paket är alltid i högupplöst format.
Ni får alltid rättigheten att själva framkalla, göra fotoböcker, tavlor osv hur många gånger ni vill, när ni vill, för privat bruk. Rekommenderar att framkalla hos crimson.

BRÖLLOP

Gör du bröllop över hela Sverige, och även utomlands?
Absolut! Jag älskar att resa och tycker det är fantastiskt roligt att fota på nya platser, både i Sverige och andra länder. Planerar du att gifta dig utomlands så hänger jag med utan problem. Hör av dig så pratar vi mer!

Hur levereras bilderna från bröllopet?
På ett sånt här fint USB-minne i en sån här fin träbox:
web_usbbox_160216_004

Träffas vi någon gång innan bröllopet?
Självklart! Vi träffas över ex en fika och pratar igenom era önskemål, dagens upplägg, detaljer och det bästa av allt- lär känna varandra. Allt för att det ska bli så bra det bara går på eran stora dag och för att ni ska bli så nöjda som möjligt. Om det är svårt att ses så tar vi det ex. över Skype istället!

Vad gör vi om det regnar?
Det kan bli fina bilder även om det regnar! Vi kan använda oss av fina paraplyn, stå under ett stort träd eller under något tak. Skulle det ösregna går vi in i någon fin byggnad eller lokal. Sånt pratar vi om när vi ses innan bröllopet.

Hur fungerar det med bokningsavgift?
I samband med bokningen faktureras en bokningsavgift på 25% av totalbeloppet för att garantera datumet för bröllopet. Bokningsavgiften återbetalas ej men dras av från slutfakturan. Från och med påskrivet avtal och inbetald bokningsavgift är bokningen genomförd.

Vad händer om kameran skulle gå sönder mitt under en bröllopsfotografering?
Lugn, jag har alltid två kamerahus med mig!

Vad är det som kostar?
Det vanligaste missförståndet är att många tror att fotografen har arbetat färdigt när bröllopet är över och vi åker hem. Men det stämmer inte alls, för när bröllopet är över så börjar den allra största delen av jobbet för oss. Efterarbetet. Ett fotouppdrag tar betydligt längre tid än själva fotograferingen då efterarbetet så som sortering och bearbetning av varje enskild bild inte kan påbörjas förrän fotograferingen är slutförd. Dessutom är det denna delen av arbetet som tar längst tid, speciellt om man som jag lägger stor vikt vid att i datorn se till att varje bild får lite extra kärlek och framhäver varje uttryck och känsla.
En annan del av det kunden betalar går till att underhålla och investera i professionell utrustning, försäkringar, materialkostnader och en stor del försvinner i olika skatter och avgifter.

 

Undrar du något mer? Tveka inte att höra av dig! 
Du når mig enklast via mail, kontakt@emmaivarsson.se. Vill du hellre ringa mig så kan du nå mig på 073-83 90 955.
Vi hörs!